Skip navigation
footer

Centrale verwarming aanleggen

centrale verwarming aanleggen zwolleCentrale verwarming is de meest toegepaste verwarmingstechniek bij nieuwbouw van huizen. Dat is logisch, want de cv-installatie staat garant voor een behaaglijk temparatuur in elk jaargetijde. Wij maken gebruik van cv-ketels van het merk Nefit, omdat deze cv-ketels kwalitatief zeer goed zijn en een lange levensduur hebben. Bovendien zijn deze cv-ketels zeer gebruiksvriendelijk in het onderhoud. Welke cv-ketel het best bij uw situatie past is afhankelijk van bijvoorbeeld gezinsgrootte, bad/douche, grootte van het huis enz. Wij adviseren u graag persoonlijk of u het best een VR-ketel, HR-ketel, een combi-ketel (met ingebouwde boiler) of een cv-ketel met een indirect gestookte boiler kunt gebruiken.

Radiatoren plaatsen

radiatoren plaatsen zwolle designradiatorOm de warmte in uw huis te brengen kunt u kiezen voor convectoren of radiatoren. Een convector (geplaatst in een put) is een in de vloer weggewerkt paneel, dat de warmte direct circuleert. Op het gebied van radiatoren zijn vele mogelijkheden. Zo wordt er meer en meer gebruik gemaakt van designradiatoren. Deze radiatoren worden geplaatst, waar ze nogal in het oog springen, zoals bijvoorbeeld de woonkamer en de gang. Deze radiatoren zijn naast het feit dat ze er aantrekkelijk uitzien ook praktisch. U kunt o.a. een spiegel plaatsen op een verticale radiator in de gang. In de douche/badkamer kan gebruik gemaakt worden van een handdoekradiator, waar u handdoeken en kleding over kunt hangen om te drogen.

Vloerverwarming aanleggen

Een mogelijkheid die ook gebruikt kan worden om uw huis te verwarmen is vloerverwarming. Hierbij worden leidingen op een korte afstand van elkaar door de vloer gelegd, waardoor water loopt. Hierdoor zal de vloer gelijkmatig verwarmd worden. Dit is behaaglijk bij tegels of plavuizen. Maar ook met parket kunt u 's winters makkelijk op sokken rondlopen. Vanwege de traagheid van dit systeem wordt vaak als bijverwarming radiatoren geplaatst. Deze traagheid kan verklaard worden doordat de gehele vloer verwarmd moet worden, voordat het de warmte afgeeft aan de omgeving.

Gaskachels plaatsen

Een kachel kan (net als vloerverwarming) uitstekend als bijverwarming gebruikt worden. Het gebruik van een kachel in een bepaald vertrek maakt het mogelijk deze ruimte nog sneller op temperatuur te krijgen. Natuurlijk kunnen kachels ook als hoofdverwarming dienen, maar vanwege hun beperkte bereik (kachels zijn een vorm van lokale verwarming) is dit niet even wenselijk. Ten slotte is de kachel een centraal punt in de kamer, zodat ook de vormgeving en kleur belangrijk zijn. In overleg met onze leverancier, Vegro-Zwolle, kunt u hun kachelshowroom op werkdagen bezoeken.

 

"Centrale verwarming betekent niet direct radiatoren...

Er zijn energiezuiniger systemen als bijvoorbeeld vloerverwarming.

Die mogelijkheid onderzoeken we graag samen met u"

Klantenservice