Skip navigation
footer

Dakdekken met zink-, lood- en koperwerk

Kuiper Loodgietersbedrijf uit Zwolle is specialist in zink-, lood-, of koperwerk aan bedrijfspanden, monumenten en woonhuizen. Wij hebben ervaring met, en ambachtelijke kennis van zink, lood en koper. Zinken dakgoten laten maken of zinken regenpijpen laten maken door een ambachtelijk vakman heeft grote voordelen.

Grote voordelen bij dakwerk van zink, lood en koper

  • Praktisch alles kan uit zink, lood of koper vervaardigd en gerepareerd worden
  • Zinken dakgoten en dakwerk zijn erg duurzaam en recyclebaar
  • Zinken dakgoten en koperen dakwerk zijn onderhoudsarm
  • Zinken dakgoten gaan ruim 50 jaar mee
  • Een zinken dakgoot en dakwerk van koper 'verbrost' niet, zoals kunststof dat op den duur doet
  • Een zinken dak laten maken zorgt dat de constructie hoeft minder te dragen: het dak heeft minder gewicht dan dakpannen.
  • Een zinken dak laten maken of zinken regenpijpen laten maken geeft uw pand een degelijke, solide uitstraling

Kuiper Loodgietersbedrijf gebruikt zink dus o.a. omdat dit helpt bij verduurzaming. Een zinken dak laten maken geeft het dak niet alleen een lange levensduur, maar het is ook nog eens recyclebaar. Zinken dakgoten en zinken gevelbekleding kan zonder verlies van eigenschappen keer op keer opnieuw worden hergebruikt en toegepast in nieuwe bouwprojekten.

Architectuur en de uitstraling van zinken en koperen daken

zinken regenpijpen laten maken zwolleZinken daken, zinken dakgoten en zinken regenpijpen zijn op dit moment erg gewild. Architecten maken steeds vaker gebruik van zink omdat daarmee de dakvormen gemaakt kunnen worden die met normale bedekking niet mogelijk zijn. Zink wordt meer en meer ook gebruikt als gevelbekleding. Zinken gevelbekleding zal bescherming geven tegen de elementen, denk aan regen en vorst... Regenwater kan niet binnendringen in poreuze baksteen, waardoor dit de isolatie van een pand ten goede komt en de gevel beschermt. Maar vaak wordt zink puur voor de solide uitstraling gebruikt, het kan op de meest uiteenlopende manieren worden afgewerkt. Om een authentieke stijl te creëren worden bij zinken regenpijpen zinken overzetwrongen, bladvangers en vergaarbakken gebruikt. Zink en koper in dak- en gevelbedekking en in hemelwaterafvoersystemen is dus betrouwbaar. Opdrachtgevers kunnen rekenen op lage onderhoudskosten en de verfraaiing van hun leefomgeving door de toepassing van zinken of koperen daken- en dakgoten, dakkapellen, en gevelbekleding.


Planmatig onderhoud aan daken en goten

zinken dakgoten laten maken zwolleLekkage komt natuurlijk altijd slecht uit! Laat een dakgoot repareren voordat het zover is. Goed dakwerk is van groot belang; lekkages kunnen veel gevolgschade opleveren. Laat ons eens in de 5 tot 10 jaar even nakijken hoe de staat van uw dak is. Dit kost niet veel en het is een geruststellende gedachte als u zeker weet dat uw dak in orde is.

 

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over het toepassen van zink-, koper- of loodwerk aan uw huis of bedrijfspand

 

 

 

 

"Zinken dakwerk,  dakgoten en regenpijpen geven uw pand een solide uitstraling.

Daarbij kunt u na het aanleggen van zinken dakgoten rekenen op lage onderhoudskosten en een zeer lange levensduur!"

Klantenservice