Skip navigation
footer

Dakdekken met EPDM

De eerste keus van Kuiper, loodgieter en dakdekker in Zwolle is EPDM. Dakdekken met EPDM is een prima keuze wanneer u uw dak wilt laten bedekken of renoveren. EPDM dakbedekking kan toegepast worden op platte daken en op hellende daken. De dakbedekking EPDM wordt gebruikt als onderlaag voor groendaken en daktuinen. EPDM kan zelfs als vijverfolie gebruikt worden!
EPDM wordt niet 'gebrand' maar koud verlijmd, dus tijdens de werkzaamheden treedt geen brandgevaar op. In sommige gevallen kan over de oude laag dakbedekking heengelegd worden, wat kostenbesparend is doordat deze oude laag niet eerst opgeruimd hoeft te worden. Wij kunnen uw dak vrijblijvend inspecteren en passend advies geven.

Wat is EPDM?

EPDM is een ijzersterk polymeer kunstrubber, een blijvend elastisch materiaal met de eigenschappen van een elastomeer kunststof.

• Blijvend elastisch zelfs bij temperaturen van -35 tot +120 graden Celcius
• Niet gevoelig voor UV zonnestraling en Ozon
• Chemisch bestand tegen vele logen, zuren en zouten
• Extreem elastisch, +/- 400%
• Rotbestendig en wortelvast
• Extreem lange levensduur
• Bestand tegen micro-organismen en atmosterische invloeden als zure regen

dakdekken zwolle met epdm

 

EPDM - onderhoudsarm, duurzaam en ecologisch

Meer dan 30 jaar worden in Europa, Amerika en het Midden-Oosten daken gemaakt met EPDM dakbedekking. De testwaarden van de levensduur van EPDM dakbedekking op deze daken overtreft keer op keer de DIN en ASTM normen - die men hanteert bij de productie van EPDM dakbedekking. SKZ, het Duitse kunststofcentrum uit Würzburg deed een onderzoek naar de levensduur van elastomeer EPDM dakbanen. Een theoretische levensduur van ruim 70 jaar was het opzienbarende resultaat! Rekening houdende met alle productie- en materiaalvariaties gaat men in Nederland uit van een minimale levensduur van meer dan 40 jaar.

Is EPDM hetzelfde als 'dakleer/asfalt' of bitumen dakbedekking?

Kortweg kunnen we stellen dat dakdekken met bitumen en met dakdekken met EPDM niet te vergelijken is... Een dak dekken met bitumen heeft een geschatte levensduur van 15-25 jaar. De 'opvolger' van bitumen is EPDM. Onafhankelijke onderzoeken door instituten, zoals het NIBE en Boom, geven daarbij aan, dat EPDM dakbedekking tot de meest ecologisch verantwoorde behoort. EPDM-rubber, dakdekken met de dakbedekking van de toekomst!


Vraag vrijblijvend een EPDM Dakbedekking offerte aan bij Kuiper, dakdekker in Zwolle

 

 

"Theoretisch ruim 70 jaar!
Dat is het opzienbarende resultaat van een wetenschappelijk onderzoek naar de levensduur van het materiaal EPDM.

Rekening houdende met alle productie- en materiaalvariaties gaat men in Nederland uit van een minimale levensduur van meer dan 40 jaar."

Klantenservice